Hozzávalók:
- csirkeaprólék vagy csirkemáj (tetszőleges mennyiség - attól függően, hogy mennyire akarjuk "húsosra")
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél üveg zöldborsó (persze ha van friss, akkor az is jó :) )
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 4 kanál liszt
- 2 húsleveskocka
- kevés zsír
- kevés pirospaprika a rántáshoz
- fűszerek ízlés szerint (sót és delikátot használok átalában hozzá)
1. Megfőzzük a csirkeaprólékot/csirkemájat és a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a húsleveskockákkal együtt.
2. Ha hab keletkezik (mint a húslevesnél), akkor azt lekanalazzuk a tetejéről.
3. Ha megfőtt, akkor hozzáadjuk a lecsepegetett zöldborsót (ha friss borsónk van, akkor azt is együtt főzzük a többi összetevővel).
4. Könnyű rántást készítünk a kis fej vöröshagyma, zsír, kevés liszt és pirospapika felhasználásával. Felengedjük kevés vízzel és felforraljuk. A felforrt levet rászürjük a levesre és összeforraljuk.
5. A tojásból, lisztből és kevés vízből lágy, majnem folyós nokedli alapanyagot készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.
6. Mikor megfőttek a nokedlik is, akkor ízlés szerint ízesítjük a levesünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése